Karamelliserte eplermed Bacon Crumble

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karamelliserte eplermed Bacon Crumble

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

Print oppskrift

Epler er i sesong om høsten og smaker derfor helt fantastisk på denne tiden av året. Den syrlige smaken på eplene spiller godt sammen med det søte og salte, derfor er denne kombinasjonen av de syrlige eplet, den søte sukkersirupen og det salte baconet i denne retten helt fantastisk. 

Når du forbereder sukkerbelegget er det viktig å ikke koke det for lenge, da dette kan gjøre den endelige overflaten for hard. Bruk eventuelt en kald spiseskje for å teste konsistensen på glasuren. Den skal feste seg til skjeen uten å bli for hard. Ellers er karamelliserte epler med baconcrumble en ganske enkel måte å lage et deilig og høstlig eple på, perfekt egnet til høstferien, for eksempel Halloween og jul med en herlig baconvri. 


Fremgangsmåte

Stek baconskivene sprø i ovnen, på et stekebrett med bakepapir i 13 min. v. 200°C.

La baconet renne av på kjøkkenpapir og skjær det i små biter til det bli en crumble.

Kok opp sukker, glukose og vann i en kjele og la det småkoke i noen minutter. Det er viktig å ikke koke sukkerbelegget for lenge, da dette kan gjøre den endelige overflaten for hard. Bruk eventuelt en kald spiseskje for å teste konsistensen på glasuren. Den skal feste seg til skjeen uten å bli for hard. 

Dypp eplene i sukkerbelegget og dryss baconsmulene over. Server umiddelbart. 

 

SE HVOR ENKELT DET ER. VELBEKOMME:

Kandiserede æbler - step 1Kandiserede æbler - step 2Kandiserede æbler - step 3Kandiserede æbler - step 4

Produkter