Kunsten å steke bacon

En av de beste tingene med bacon er at du kan tilberede det på så mange ulike måter og fortsatt få baconet sprøtt. Her gir vi deg seks ulike måter å tilberede bacon på. 

Slik steker du bacon i ovn, mikro, stekepanne, grill, vaffeljern og airfryer

BACON I STEKEPANNEN - Ternet

 

Å steke bacon er enklere enn du kanskje tror!

Ha først baconterningene i en kald panne. Du trenger ikke noe ekstra olje i pannen.

Nyt duften av stekt bacon, mens du rører i 3-4 minutter på middels varme. Alle stekepanner er selvfølgelig forskjellige, så hold et øye med baconet imens. 

Legg så baconterningene på en tallerken med tørkepapir før servering.

Nyt baconet med din favorittsalat eller suppe. 

BACON I STEKEPANNEN - Skivet

 

En enkel, men god måte å tilberede sprøstekt bacon på.

Start med å legge Tulip baconskiver i en kald panne. Stek hver side i 3-4 minutter på middels varme. Alle stekepanner er selvfølgelig forskjellige, så hold et øye med baconet imens. 

Legg de ferdigstekte baconskivene på en tallerken med tørkepapir. Klart!

Tips

Spar det ekstra fettet fra det stekte baconet til fremtidige måltider. 

Ovnstekt Bacon

 

Stek baconet raskt og smidig i ovnen for et jevnt resultat!

Forvarm ovnen til 200°C.

Ta en stekeplate med bakepapir og legg Tulip baconskivene på bakepapir, uten at de berører hverandre.

Stek skivene i ovnen i 10 minutter. Siden alle ovner er forskjellige, er det lurt å holde et øye med baconet. 

Legg så baconskivene på en tallerken med tørkepapir. 

Bacon i mikrobølgeovn

 

En rask måte å tilberede baconet uten rengjøring etterpå!

Legg Tulip baconskivene på et fat med et tørkepapir under. Pass på at baconskivene ikke berører hverandre. Legg så to tørkepapir til over baconskivene. Sett i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter på 850 W.

Dine gode, sprø baconskiver er nå klare!

Tips

Siden alle mikrobølgeovner er forskjellige, er det lurt å holde et øye med baconet etter 3 minutter. 

Pass på å fjerne tørkepapiret etter en stund, slik at det ikke setter seg fast i baconet. 

En baconelsker vet:

Vil du ha bacon til det? er det retoriske spørsmålet

Bacon in airfryer

 

Baconskiver tilbredet i en airfryer er en raskt og energibesparende måte å tilbrede sprø bacon til favorittmåltidet ditt med et minimum av innsats. Her kan du lese hvordan Tulip Orginal Bacon i skiver er tilbredet i en airfryer.

Legg baconskivene ved siden av hverandre i skuffen på airfryeren. Om nødvendig kan du skjære baconskivene slik at de passer inn i skuffen.

Sett skuffen inn i airfryeren.

Stek baconet i ca. 10 minutter på 160 grader.

Ta ut skuffen og legg baconskivene på et stykke tørkepapir. Baconskivene er nå sprø og kalre til servering. Nyt!

TIPS

Alle airfryer varmer forskjellig. Denne oppskriften er utviklet for en Cosori Premium CP158-AF-RXB, så hvis du bruker en annen modell må du justere litt på steketiden.
Hold øye med baconet første gang du prøver ut en ny oppskrift. Du kan starte med litt kortere steketid enn angitt i oppskriften og så kan du alltids forlenge steketiden i tilfelle baconskivene trenger litt ekstra.
Steketiden kan også variere avhengig av trykkelsen på baconskivene. I denne oppskriften bruker vi Tulip Orginal Bacon i skriver. Dersom du bruker en annen variant med tykkere skiver, anbefaler vi at du forlenger steketiden litt.

Bacon i vaffeljern

 

Hvem sa at du ikke kan bruke et vaffeljern som et genialt verktøy for å steke bacon. 

Varm først opp vaffeljernet. Når den er varm legger du Tulip baconskivene i og lukker lokket. Hold utkikk så det ikke brenner fast. 

Legg så vaffelskivene på en tallerken med tørkepapir.

Bacon på grillen

Tilberedning av bacon har aldri vært enklere.

Tenn grillen mens du legger Tulip baconskiver i en aluminiumsform eller folie.

Legg deretter på grillen og lukk lokket. Vend skivene i folien etter 3-4 minutter. Hold et øye med baconet da det kan variere litt fra grill til grill. 

Legg så baconet på en tallerken med litt tørkepapir.