Tulip Slow Cooked Spareribs

GRILLENTUSIASTENES YNDLING

Straks solen viser sitt blide åsyn på himmelen flere enn to dager i strekk begynner det å klø i grillfingrene. Ut kommer alt fra engangsvarianter til Weber`n og vi kan erklære grillsesongen for åpent. For mange er påsken en gyllen anledning til å grille, enten det er på fjellet i solveggen, ved sjøen eller rett og slett på balkongen i byen. Etter påsken kommer 17. Mai, en ypperlig anledning til å by på grillmat, deretter langhelger og festdager på løpende bånd, med sommerferie og forhåpentligvis mange soldager gjennom hele sommersesongen. 

Tulip Slow Cooked Spareribs

Enkelt og greit

Og noe av det enkleste å legge på grillen er spareribs. Mange har sin favorittmarinade eller hjemmelagde barbequesaus. Tulip Spareribs har sin egen, som er familievennlig og snill i smaken, og som de fleste liker godt. Tulip Spareribs skal bare pensles med denne marinaden og grilles i 25 minutter. Enklere kan det ikke bli!

Å lage mat på bålpanne er blitt svært populært. Mange bruker bålpanne hele året. Og Tulip Spareribs blir like godt på den vedfyrte bålpannen som på en hvilken som helst grill. 

Et streif av middelhavet

Om middalhavet har kjentes langt unna i et par år nå, kan man hente Middelhavet hit, ved enkelt å mikse sammen en annerledes marinade: Finhakk urter som timian, rosmarin, persille, bland med hvitløk, sitronsaft og revet sitronskall. Dette legges over spareribsen, grilles med lokk, og etter en snau halvtime kan du servere spareribs som har fått et sprøtt urtelokk over kjøttet. Dette er en smakfull og syrlig variant, med en pikant Middalhavstouch. 

Spareribs i storm og stille

På regnværsdager fungerer det godt å steke spareribs i stekeovnen, på 225 grader i 25 minutter der også. det anbefales å bruke kakepapir på stekebrettet. La spareribsen steke i ti minutter uten marinade. Snu den så, smør på marinaden og stek den ferdig de siste 15 minuttene. 

Det avgjørende tilbehøret

Cluet med et måltid med spareribs er tilbehøret. Hva man velger her, er gjerne helt individuelt. Den klassiske versjonen er bakt potet, grillede maiskolber og coleslaw. Bakt potet gjør seg ekstra godt med en skje med rømme eller kryddersmør oppi, sammen med litt sprøstekt Tulip bacon. 

To gode alternativer til klassiske tilbehør egner seg ekstra godt nå som det er vår og sommer: Komponer en fristende salat med vannmelon, fetaost og frisk mynte.

Om man ønsker en mer spenstig krydret variant, kan man gå for en "Spareribs Mexicana" med guacamole, tomatsalsa og en bønnesalat med litt ris og nachochips ved siden av.

Grill grønnsakene

Noe annet, som alltid faller i smak, er grillende grønnsaker som fennikel, grønn og gul squash, aubergineskiver, og paprika i hele fargespekteret. Del grønnsakene på langs og pensle med litt urteolje. En annen deilig liten sak er hjertesalat penslet med olivenolje, litt salt og grovkvernet pepper, og honning.

Børst støvet av stuingen

Hvorfor ikke våge noe nytt? Kremet maisstuing med Tulip ternet bacon. Stuinger er kanskje ikke det tilbehøret man først tenker på i forbindelse med spareribs. Med dette er i uansett en litt annerledes, artig variant:

Man kan enten skjære maisen av kolbene eller sile en boks med hermetiske mais. Så freses mais, finhakket løk og hvitløk i en gryte. Deretter heller man på litt følte og koker opp. La det koke i 4 til 5 minutter. Neste skritt er en runde med stavmikseren i blandingen til cirka halvparten av maisen er most. Til slutt blander man inn finhakket bladpersille og stekte baconterninger. Stuingen smakes til med salt og pepper, og man har en original versjon av tilbehøret som garanterte vil overraske gangen. Det søtlige maisen, det salte i baconet, og frisk persille. Pynt gjerne med friske grønnsaker og urter. Med en palett i sterke fristende farger blir serveringen en suksess!

Spareribs

Spareribs er grillentusiastens favoritt, og hver grillmester har sin egen favoritt av marinade og tilberedningmetode. Tulip Spareribs er kjøttfull svinekam tilberedt "the american way" i hele stykker som gjør det enkelt å håndtere på grillen eller i ovnen -  skjæres i porsjonstørrelse ved servering. Tulip Spareribs er langsomt kokt, slik at det deilige saftige kjøttet lett faller fra hverandre. Tulip Spareribs trenger bare 25 minutter på grillen eller i ovnen før den er klar til servering. Den vedlagte marinaden er vår favoritt, men du kan selvfølgelig også bruke din egen!

Se produkt