REST ER FEST!

De færreste liker å kaste mat. Her vil jeg komme med noen tips og oppskrifter til hvordan man kan trylle med rester man har stående.

PIZZA MED PULLED PORK

Tulip Pulled Pork-porsjoner er på 500 gram, og det kan fort bli rester igjen av det, som kan avkjøles og brukes senere, for eksempel til en enkel pizza. Kan hende man har noen tortillalefser igjen fra fredagstacoen. Disse kan smøres med tomatsaus eller ketchup, og man kan fylle på med grønnsaker man har liggende, gjerne litt jalapenos, rødløk, vårløk, eller det man måtte ha for hånden. Til slutt legger man på Pulled Pork, og river litt ost og strør over på toppen. Om man har en Tulip Skivet Bacon liggende kan den deles i fire og legges oppå osten. Fordelen med en tortilla lefse er at den kun krever noen få minutter i ovnen, så dette er både godt, raskt og lettvint.

Oppskriften finner du her.

CUBAN SANDWICH MED PULLED CHICKEN

Cuban sandwich er jo et beskyttet navn, i den forstand at den skal ha de bestemte ingrediensene som gjør den til nettopp en Cuban sandwich. Her har man en mulighet til å bruke opp brødskiver som ikke er ferske lenger. De kan smøres med sennep, legg deretter på en osteskive, litt Pulled Pork Chicken, litt sylteagurk og gjerne noen løkringer. Den andre brødskiven legges på toppen, og så kan de grilles enten i stekepannen, i ovnen eller i toastjernet. Og hvis man titter langt nok ned i fryseren og der muligens finner en halv pose med pommes frites passer det meget godt sammen med sandwichen. Servér gjerne med en urteaioli til. Så enkelt, og så genialt.

Du finner oppskriften her.

ØLSVIN

Jeg har også et tips til en annen rett med Pulled Pork. Ofte er det slik at folk er redd for å ha for lite mat. Og derfor er Pulled Pork veldig anvendelig i denne sammenhengen. Istedenfor å gå tom er det lurere å heller varme litt i meste laget. Da får man den unike muligheten til å lage denne resteretten av Pulled Pork i ølsaus. Dette er enkelt og raskt å tilberede: Man tar en gulrot og kutter den i biter sammen med løk og hvitløk. Alt freses i en stekepanne og helles over i en gryte. Mange har kanskje en jule- eller påskeøl stående. Hell over en halvliter mørkt øl, og la det småkoke til det kun er en tredjedel igjen av væsken. Ha så oppi soyasaus og kjøtt, og smak det til med det man ønsker etter at kjøttet er kommet oppi. Jeg kan anbefale å bruke grønnsaksrestene i skuffen, for eksempel reddiker sammen med grønne små paprikaer («padron») og noen råstekte cherrytomater. Denne retten er for en gangs skyld baconfri! Det er glimrende å lage hjemmelaget potetmos til den. Da får man brukt opp de siste potetene i posen, en liten fløteskvett og en smørklatt som ellers lett kunne blitt til overs.

Du finner oppskriften her.

FORLOKKENDE TURMAT

Men også baconrestene skal få ben å gå på! De to skivene eller terningene som ligger igjen i pakka fra forrige gang. Skal man ut på tur er pizzasnurrer et populært valg. Hvis  baconrestene er i skiver må de deles i biter. Selve pizzabunnen kjevles til en firkant. Lag en hvit saus av timian, basilikum, crème fraîche, hvitløk og det man har av friske urter.

Oregano egner seg godt. Legg på enten ferdigstekte baconrester eller bras det i to tre minutter hvis restene er rå. Så kan man åpne kjøleskapet en gang til, og se etter om man har noen sorte eller grønne oliven eller en halv paprika eller en kvart vårløk, eller litt fetaost, eller andre osterester som bare står der inne og sover. Det gjelder å være kreativ når man åpner kjøleskapet!

Deretter er det bare å rulle, kutte, heve, og steke, så er lekker turmat i boks.

Du finner oppskriften her.

SIMSALABIM SALAMISALAT

Et av våre største produkter er jo Dansk Salami. Et tips til å bruke opp resten av pakken er å lage en skikkelig god pastasalat. Fullkornpasta er supert til denne retten, sammen med rød, grønn og gul paprika, og gjerne litt finhakket sylteagurk. Alt dette blandes med strimlet Dansk Salami og nykokt fullkornpasta. Hvis du ønsker en ekstra spiss på denne kan du lage en nydelig dressing av olje, chili, hvitløk og friske urter, gjerne timian og basilikum, som smakes til med salt og pepper og en dash sennep. Dressingen kjøres glatt med stavmikser og vendes inn i salaten.

Du finner oppskriften her.

VERDENS BESTE DESSERT

Om man skulle være så heldig at man har tre fire skiver bacon liggende, stek dem litt først med mindre restene er av Tulip Ferdigstekt Baconskiver. Disse surres rundt marshmallows, som du kan låne fra godteskuffen til barna. Fest det hele med grillpinner, inn på plate i ovn med bakepapir i noen få minutter, og vips har man verdens beste og mest barnevennlige dessert! Dette er en uslåelig vinner, og blir garantert vellykket. Hvis man ønsker å gjøre noe ekstra ut av denne desserten kan man feste godsakene på en halv frisk ananasskive. Da har man en smaksrik munnfull der både det salte, det søte og det fruktige kommer til sin rett.

Du finner oppskriften her.

Slow Cooked pulled pork - Norsk kjøtt

Pulled Pork

Ekstra mør og saftig stek av svinekjøtt

Tulip Pulled Pork er en mør og langtidsstekt stek av svinekjøtt. Lang steketid ved lav varme gjør kjøttet så mørt at det kan trekkes fra hverandre med f.eks. to gafler, derav navnet Pulled Pork.

Norsk kjøtt: Kjøttet kommer fra dyr som er født, oppdrettet og slaktet i Norge, men produktet er produsert og fremstilt i Tyskland

Se produkt