Bacon-mumieBaconpakket kjøttdeig med urter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon-mumieBaconpakket kjøttdeig med urter

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 200 g Tulip Bacon i skiver
  • 800 g hakket grisekød
  • 3 ss mel
  • 4 egg
  • 2 dl kraftig grønsaks buljong
  • 2 ss løk
  • 100 g persille
  • 1 små løk til øyne og tenner
  • Salt og pepper, nykværnet
Print oppskrift

Denne skumle serveringen består av en klassisk kjøttdeig pakket inn i smakfulle baconskiver. Denne retten er et morsomt innslag til for eksempel Halloween-festen for både barn og voksne. Den velkjente kombinasjonen av kjøttdeig og bacon appellerer bredt og smaker fantastisk. 

Det er viktig når du legger baconskivene på den formede farsen, at du dytter baconskivene godt under bunnen. På denne måten bevares saften i kjøttet når baconet trekker seg sammen under steking. Du kan også tilsette andre urter til farsen etter smak, for eksempel fersk rosmarin eller timian. Alternativt kan kjøttdeigen også lages med grønnsaker. Bak for eksempel pastinakk og gulrøtter i ovnen og hakk dem inn i farsen. Det gir ekstra god smak, i tillegg er det et sunnere alternativ. 


Fremgangsmåte

Rør sammen farsen med mel, egg, buljong, revet løk. hakket persille, salt og pepper. Form fyllet til et ansikt på et stekebrett med bakepapir. Lag øyne, nese og munn (som vist på bildene under) og pakk ansiktet inn i baconskivene ved å legge dem på langs over ansiktet. 

Legg gjerne en baconskive over nesen til mumien for å visuelt markere at den er der. 

Klipp deretter ut for øyne og tenner. Kutt ut den lille løken og bruk den til øyne og tenner. 

Stek bacon-mumien i en forvarmet ovn v. 200°C ca. 45 minutter. Server bacon-mumien med eksempelvis en kald potetsalat toppet med sprøstekte baconterninger eller en rødbetesalat med knust feta, mango og persille. 

 

SE HVOR ENKELT DET ER. VELBEKOMME:

Bacon-mumie step 1Bacon-mumie step 2Bacon-mumie step 3Bacon-mumie step 4

 


Tips og triks

Server Bacon-mumien sammen med en kald potetsalat toppet med sprøstekte baconterninger, eller en rødbetesalat med knust feta, mango og persille. Hvis det skulle være rester, kan kjøttdeilig også enkelt spises på et stykke nybakt rugbrød, eller i en sandwich til matpakken.

Produkter