Baconsnurret kjøttboller med potetmosLaget i airfryer

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconsnurret kjøttboller med potetmosLaget i airfryer

Ingredienser

Kjøttboller
  • 2 pakker Tulip Bacon i skiver
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss brødsmuler
  • 1 egg
  • ½ løk
  • 1 hvitløk
  • ¼ ts muskat
  • Allehånde
  • Pepper
Potetmos
  • 400 g poteter
  • 2 dl fløte
  • 60 g smør
Syltet rødløk
  • 1 del eddik
  • 2 deler sukker
  • 3 deler vann
  • 2 rødløk
Print oppskrift

Fremgangsmåte

Hjemmelagde kjøttboller:
Bland sammen kjøttdeig, brødsmuler, egg, løk, hvitløk, muskat, allehånde og pepper i en bolle. Husk å blande det godt sammen.
Form små kjøttboller, ca 25 gram.
Del baconet i to og snurr de rundt hver kjøttbolle. Legg den løse enden ned når det stekes.
Stekes på 205 grader i ca 12-15 minutter i airfryeren.

Potetmos:
Kok hele poteter i ca 25 minutter, til de er møte. 
Hell av vannet og ha oppi ca 2 dl fløte og 60 gram smør. Mos sammen med en moser.
Smakes til med salt og pepper. 

Syltet rødløk:
Kok opp eddik, sukker og vann. Tilsett rødløk i skiver.
La det trekke i minst 2 timer, gjerne et døgn.

 

Se hvordan du lager bacon i airfryer:

1. Legg baconet rett i airfryer skuffen.

 

2. Stekes sprøtt i Airfryer i ca. 8 minutter på 180 grader. 

 


Tips og triks

OBS: Det er viktig å huske at alle airfryer maskiner oppfører seg forskjellig.

Produkter