Etter en lang vinter er varmen endelig kommet, forhåpentligvis for å bli en stund slik at vi kan tilberede måltider utendørs, og nyte saftig grillmat under sommersolen. En av fordelene med Tulips produkter er at de kan tilberedes på så mange måter. Det blir jo godt innendørs - i ovn eller steikepanna, men ikke minst på grillen, som er en uslåelig vinner på denne årstiden!

Både Tulip pulled pork, Tulip pulled pork Taco og Tulip pulled pork Asian style samt Tulip pulled chicken er alle grillvennlige alternativer.

KJØTT I GOD FORM

Kjøttet blir jo ekstra saftig og godt ved å tilberede det på grillen.  Tips: Når grillen er klar, klipper man bare opp den pakken med Tulip pulled pork eller chicken man har valgt og heller kjøttet med sausen opp i en ildfast form. Den ildfaste formen må ikke være for stor slik at væsken fordamper, væsken skal ligge tett inntil og rundt kjøttet.

Deretter setter du formen bort på grillen og lukker lokket. La stå i 10 til 15 minutter, så åpner du lokket forsiktig, snur kjøttet, lukker lokket igjen og griller det hele i 10 minutter til. Angående tidsangivelsene er det alltid cirkatider når det handler om grilling. Alle griller oppfører seg gjerne litt forskjellig, så det gjelder å følge med.

Når kjøttet er ferdig, er det bare å rive det fra hverandre med to gafler. Om du har grillet den vanlige Tulip pulled pork, og ønsker å sette en ekstra hjemmelaget spiss på den, er det bare å tilsette din egen saus eller en sterkere og mer krydret variant etter at man har revet kjøttet. 

PØLSER TIL COWBOYER

Tulip kan også by på herlige brønsjpølser: En 20 grams pølse som er perfekt størrelse for en «ventepølse» - eller glimrende å grille til en cowboyfrokost som serveres med tomatbønner og speilegg til. Det er også mulig å surre en skive Tulip bacon rundt pølsen, så blir den enda bedre og mer smakfull. Men denne spesielle brønsjpølsen har 11 % chorizo i seg, så smaken er egentlig fullendt i utgangspunktet.

Det bøkeflisrøkte Tulip- baconet egner seg til å surre rundt det meste, ikke minst alle typer pølser, som er en sikker vinner hver grillsesong, og setter garantert en ekstra spiss på pølseserveringen både til barn og voksne.

Ønsker du å invitere en vennegjeng til lunsj kan kanskje denne nydelige retten gjøre susen.

FAGERIK SALATBOWL

Dette er en lekker rett som egner seg både alene og som perfekt tilbehør til grillmaten. Den er enkel å tilberede, og mesteparten kan gjøres i forkant. Fyll en stor bolle med salat - type baby-leaves, finsnittet hjertesalat, sherrytomat, mango, granateple, avokado, rødløk, edamamebønner og hvite bønner. Hemmeligheten bak denne salaten, er å tilsette Tulip ternet bacon. Dette er et enkelt produkt å bruke, veldig anvendelig og kan benyttes til det meste. Tulip ternet bacon fås i en bøkerøkt variant og i en tørrsaltet utgave. Det bøkerøkte kommer i en praktisk dobbelpakke à 125 gram, og kan jo stekes både i panne og ovn. Om du bruker bare den ene pakken, kan den andre oppbevares i kjøleskap til neste gang. Og vil du sette en ekstra spiss på denne deilige salaten, gjør du en vri: Vent til gjestene har ankommet, og så griller du rett og slett Tulip ternet bacon i aluminiumsfolie til det blir sprøtt og gjennomstekt, og heller det oppi i midten av salatbollen. Vi anbefaler den bøkerøkte baconutgaven til akkurat denne retten.

Les oppskriften her.

KYLLING OG SALAMI

Og her en litt annerledes grilloppskrift:

Fylt kyllingbryst med Tulip dansk salami, tomater og cheddarost.

Kjøp ferdige kyllingfileter som snittes, og fyll de med delte tomater, revet cheddarost, litt hakket frisk persille og strimlet Tulip dansk salami. Pensle filetene med en god olje og litt salt og pepper. Grilles til de er ferdig gjennomstekte, og server gjerne med båtpoteter og tzatziki til.

Les oppskriften her.

SVIN OG SOMMERSALAT

Vi avslutter med kongemåltidet som er grillet Tulip spareribs med en veldig god sommersalat til som fint kan lages i forkant. I denne sommersalaten bruker vi: couscous, avokado i terninger, agurk og mango i biter, vårløk i fine ringer, litt frisk basilikum, fersk fetaost og minst én type melon, gjerne tre: Honnigmelon, vannmelon og cantaloupemelon – alt i biter. Rett før servering lager du en appelsinvinaigrette som består av ferskpresset appelsin, som blandes i olje med litt dijonsennep og honning. Denne smakes til med salt og pepper, og vendes inn i salaten rett før servering.