Banger and Mash med Brunsjpølser

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Banger and Mash med Brunsjpølser

  • 4 personer

Ingredienser

  • 3 pakker Tulip Brunsjpølser
  • 600 g poteter
  • 3 dl fløte
  • 150 g smør
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 store løk
  • 300 g erter, frosne
  • 3 dl kjøttkraft
  • Helst hvit pepper, men sort fungerer
  • Salt
Print oppskrift

Fremgangsmåte

POTETMOS:

Start med å skrelle potetene og del de i fire. 

Kok de møre i vann uten salt, hell ut vannet og la de stå i ett minutt for å slippe ut dampen.

Tilsett fløte og smør, deretter mos alt med en moser. 

Når du har perfekt konsistens på potetmosen, smak til med salt og pepper, gjerne hvit pepper.

 

BRUNSJPØLSER, LØKSAUS OG ERTER:

Mens potetene koker, steker du Brunsjpølsene på middels varme. Husk å tilsett rikelig med smør i pannen.

Om du får plass i stekepannen, stek løken og hvitløken sammen med Brunsjpølsene. Om du ikke har plass så stek løken og hvitløken i en egen panne med smør.

Ha oppi 2-3 dl kjøttkraft i løken og la det småkoke i 8-10 minutter. Da får du en god og smakfull løksaus.

Kok opp litt vann med salt. Tilsett ertene og gi de et oppkok. Sil ut vanner og ertene er klare for servering. 

Sett frem ketchup og sennep, vel bekomme. 

 

Røde pølser

Få ting er mer typisk dansk enn de røde deilige, danske pølsene. For gjestene dine, både liten og stor, blir det litt ekstra fest å få servert røde pølser fra Tulip. Det unike med Tulips røde pølser i Norge er at vi bruker norsk svinekjøtt. Pølsene er laget på en god, gammel oppskrift med hele 80% kjøtt. Norsk kjøtt og dansk pølseekspertise gir et fantastisk resultat. Pølsene er påført et naturlig fargestoff og er selvfølgelig godkjent av Mattilsynet! Er du klar for en smak av Danmark?

Anbefalt tilberedning: La pølsene trekke i varmt vann i 5-8 minutter.

Norsk kjøtt: Kjøttet kommer fra dyr som er født, oppdrettet og slaktet i Norge, men produktet er produsert og fremstilt i Danmark

Se produkt