Lutefisk med sprøstekt ternet bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Lutefisk med sprøstekt ternet bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g Tulip ternet bacon
  • Smør til bacon
  • 1 kg Lutefisk
  • Salt og pepper
Ertepure
  • 600 g Frosne erter
  • 200 g Smør
Print oppskrift

Lutefisken har mange venner, men med ternet bacon og ertepure mener vi at den kanskje er på sitt beste!


Fremgangsmåte

Del lutefisken i 4 serveringsbiter, legg på grovt salt, og la det ligge på i minst 1 time. Da blir lutefisken fast og fin.

Legg lutefisken på et stekebrett, ha på nykvernet pepper, dekk med aluminiumfolie og sett inn i ovnen, på 200 grader i ca 30-40 minutter.

Kok opp de fryste ertene og sil av vannet, ha i 100 gram smør, kjør de med stavmikseren, og smak til med salt og pepper. Viktig å lage ertepuréen ferdig før man smaker den til med salt, har man i salt før den kjøres med stavmikseren blir den seig.

Sprøstek Tulip bacon, bruk godt med smør

Serveres med kokte poteter.

Produkter