![](/media/216108/tulip-bacon-ternet-2x125g-no.png?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&rnd=132871465390000000&format=transparent)
![](/media/11220/webb_bacon-kladdkaka.jpg?center=0.50340136054421769,0.62244897959183676&mode=crop&width=480&height=480&rnd=133041623640000000)
Kladdkakemed bacon
- 30 min
Ingredienser
- 250 g Tulip ternet bacon
- 150 g Mørk sjokolade
- 150 g Smør
- 2 stk Egg
- 175 g Sukker
- 2 dl Hvetemel
- 1 ts Vaniljesukker
- 75 g Pekannøtter
Fremgangsmåte
Snart med å sprøsteke baconet. Legg det på papir slik at fettet får rent av. Spar på det resterende fettet i stekepannen.
Brun smøret til det er lysebrunt, hell i en skål for å stoppe bruningen, og rør inn baconfettet.
Hakk sjokoladen i biter og smelt i mikro eller i vannbad.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til det blir luftig. Deretter sikter du i melet. Vend inn den smeltede sjokoladen og smøret.
Hakk nøttene og ha i røren sammen med halve baconet.
Hell blandingen i en rund kakeform. Strø over resten av nøttene. Stek kaken 15 minutter på 175°C. Test med en pinne om kaken er seig i midten.
Strø over resten av baconet før servering.