Høstpai med baconog kantareller

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Høstpai med baconog kantareller

  • 4 personer

Ingredienser

FYLL
  • 2 pakker Tulip Ternet Bacon
  • 200 g kantareller
  • 200 g frisk spinat
  • 1 hvitløk
  • 1 rødløk
  • 100 g revet ost
  • 6 egg
  • 1 dl fløte
  • Salt og Pepper
DEIG
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 180 g smør
  • 3 vann vann
Print oppskrift

Fremgangsmåte

DEIG:

Start med å bland sammen hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin. Tilsett gradvis litt og litt kaldt smør i bollen.

Når deigen er blandet har du oppi litt og litt vann, til du får en fast deig.

Sett deigen kaldt i 30-40 minutter. Smør en paiform og klem ut paideigen i hele formen, klem ekstra godt i kantene og skjær bort overflødig deig. Prikk over med en gaffel og stek bunnen i 15 minutter på 200 grader.

 

FYLL:

Stek finkuttet løk og hvitløk i litt olje. Tilsett frisk spinat og krydre over med grovmalt pepper. Fjern stekepannen fra varmen, rør godt og legg over på en tallerken.

Stek Tulip Ternet Bacon, kantareller og resten av rødløken i småbiter. Krydres med litt grovmalt pepper.

Legg kantarellene, bacon og spinat over i den forstekte paibunnen. Bland sammen egg og fløte, deretter hell det over i paiformen. Strø over litt revet ost.

Stek paien på 200 grader i ca 18. minutter, eller til eggmassen er fast. 

 

 

Produkter