Baconsnurret lammeskank

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconsnurret lammeskank

  • 1 t 45 min
  • 10 personer

Ingredienser

Print oppskrift

Utbenet lammeskank fylt med urter og pakket inn i bacon. Vakkert, smakfulltog morsomt å lage. Prøv også med andre steker som f.eks. indrefilet, skinkestek, en hel kylling, et kalkunbryst eller lignende. 

 


Fremgangsmåte

BACON: 
Legg halvparten av baconskivene diagonalt tett i tett på et skjærebrett.

Legg neste lag med skiver diagonalt på den andre skjøten over det første baconlaget ett om gangen og flette det inn i de andre skivene. 

Fortsett til du har et helt flettet "baconteppe". Bruk halve skiver i de to hjørnene slik at "teppet" har samme tykkelse overalt. 

LAMMESKANK: 
Gni inn kjøttet med mye salt og hvitløk og fyll med fersk timian. Samle kjøttet og legg det på "baconteppet".

Brett baconet så tett som mulig rundt kjøttet slik at steken blir helt pakket inn.

Legg den i en passende stekepanne og stek den i 200 grader i forvarmet ovn i 25 minutter.

Skru ned temperaturen til 165 grader og stek lammeskanken i ytterligere 60 minutter. 

La den hvile i 15 minutter før du skjærer den.

Produkter