Steam bunsmed Pulled Chicken

Steam bunsmed Pulled Chicken

  • 10 personer

Ingredienser

Steam buns
  • 10 steam buns (frosne)
  • 400 g Tulip Pulled Chicken
  • 1 dl hoisinsaus
  • 200 g gulrot
  • 200 g ananas
  • 2 dl sursøtsaus
  • 1 bunt koriander
Syltet røtløk
  • 100 g rødløk
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
Marinerte grønnsaker
  • 200 g kinakål
  • 100 g agurk
  • 100 g vårløk
  • 100 g ingefær (fersk)
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

Syltet rødløk:
Kok opp 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann, la det koke til sukkeret er smeltet, og hell det over rødløken som er delt i 2 og kuttet i halve ringer. Lag syltet rødløk et par timer før bruk, slik at den rekker å trekke skikkelig.

Marinerte grønnsaker:
Kok opp 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann, og la det koke til sukkeret er smeltet. Hell blandingen over finsnittet kinakål, agurk, vårløk og ingefær. La det stå og trekke i minst én time.

Steam buns:
10 stk steam buns legges på et brett og dampes i 6-8 min. Åpne posen med pulled chicken, og riv den i grove biter med to gafler. Varmes i ovn ved 180°C i 20 min. Riv så kjøttet i enda finere biter.

Ananasen og gulrøttene skrelles og deles i skiver (bruk gjerne ostehøvel på gulrøttene), og stekes i en stekepanne. Når steam buns er ferdig steamet, fylles 5 stk med marinerte grønnsaker, ca. 40g pulled chicken (på hver) og toppes med syltet rødløk. Hoisinsaus dryppes lett over, slik at gjesten kan forsyne seg mer om ønskelig.

Resterende steam buns fylles med hver sin skive gulrot, ananas og 40g pulled chicken. Toppes med litt sursøt saus.

Strø frisk koriander over alle steam buns før servering.

Tulip Pulled Chicken 400g NO.png

Pulled Chicken

Pulled chicken er det nye familiemedlemmet i Tulip Slow Cooked-familien. Pulled chicken er laget på saftig, deilig og magert kyllingkjøtt av lår – langtidskokt i sous vide med deilig sjysaus som smaksetter. Resultatet er et utrolig mørt, smakfullt kjøtt som eventuelt kun trenger oppvarming i ovn eller vannbad. Deretter er det bare å dra det møre kjøttet fra hverandre med to gafler. Tulip Pulled Chicken er nøkkelhullsmerket, har et kjempestort bruksområde, og du vil raskt oppdage hvor enkel den er å bruke. En sikker vinner både til hverdag og fest!