Jamaica-jerk Pulled Porkmed søtpotetsalat og ananassalsa

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Jamaica-jerk Pulled Porkmed søtpotetsalat og ananassalsa

  • 4 personer

Ingredienser

Pulled Pork
  • 550 g Tulip Pulled Pork
Søtpotetsalat
  • 2 stk søtpoteter
  • 1 boks røde bønner
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk lime
  • 2 ts chipotlekrydder
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
Ananassalsa
  • 1 stk ananas
  • 0,5 stk rød chili
  • 3 ss koriander (fersk)
Jerk-saus
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss ingefær (fersk)
  • 4 fedd hvitløk
  • 15 blader mynte
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk lime
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

Pulled Pork:
Stek Tulip Pulled Pork i ovnen ved 200 °C i 15-20 min.

Riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Vend inn halvparten av Jerk-sausen og stek kjøttet 10 min. lenger.

Søtpotetsalat:
Skrell søtpotetene og kutt dem i store terninger. Legg terningene i en ildfast form, og vend i litt olje, chipotlekrydder og salt. Stekes i ovnen ved 180 °C i ca. 15 min. til de er møre.

Skyll mais og bønner, kutt vårløk i tynne skiver og riv skallet av limen på den fineste delen av rivjernet.

Når søtpotetene er ferdig stekt, vend inn mais, bønner, vårløk og limeskall.

Ha på olivenolje og smak til med limesaft, salt og pepper.

Ananassalsa:
Kutt ananasen i små terninger, og finhakk chili og koriander.

Bland godt sammen.

Jerk-saus:
Kutt chili, sjalottløk, ingefær og hvitløk i biter. Varm opp en kjele med olje og stek alt til løken er blank. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i 10 min.

Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Servér Jamaica-jerk pulled pork med søtpotetsalat og ananassalsa. God fornøyelse!

Produkter