Filodegsknute med hvitløkssalami og fetaost

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Filodegsknute med hvitløkssalami og fetaost

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Tulip hvitløkssalami
  • 4 ark filodeg
  • 2 stk egg
  • 1 pakke cherrytomater
  • 150 g fetaost
  • fersk basilikum
  • salt og peppar
Print oppskrift

Her presenterer vi en variant av filodeigsknute som du bare må prøve. Filodeigsknutene passer perfekt som de er, men kan også gjerne serveres på tapasbordet. 


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C.

Del tomatene i to og del opp fetaosten i terninger. Deretter kan du skjære hvitløkssalamien i mindre skiver. 

Legg ut filodeigen og skjær den i firkanter. Fordel og legg tomat, fetaost, hvitløkssalamien og basilikumblader på deigen. Ta på salt og pepper etter behov.

Brett sammen til en pakke slik at du får en knute på toppen og klistre igjen kantene ved å pensle egg mellom arkene. Deretter kan du pensle egg på selve knuten. 

Stek i ovnen ca 8 minutter


Tips og triks

Du kan fint erstatte hvitløkssalamien med Tulip ternet bacon eller Tulip Dansk Salami.

Pensle gjerne med olje før du steker så får du en mer crispy overflate. 

Hvitløkssalami

For de som er glade i den gode smaken

Tulip hvitløkssalami har en god og naturlig smak av hvitløk. Hvitløkssalamien er fremstilt på vår danske fabrikk etter stolte tradisjoner siden 1912. Råvarene er nøye valgt ut og kommer fra norske bønder.
Det finnes vel ikke noe bedre enn ferskt brød med hvitløkssalami.

Vel bekomme