
Pizzasnurrer med Dansk Spekepølse
Ingredienser
- 2 pakker Dansk Spekepølse, i strimler
- 1 glass pizzasaus
- 1 stk rød paprika
- 100 g vårløk
- Tørket oregano
- 400 g revet ost
- 25 g gjær
- 4 dl vann, 38 grader
- 2 ss olje
- 0,5 ts salt
- 10 dl hvetemel
Fremgangsmåte
Rør gjæren ut i vannet, tilsett olje, salt og hvetemel, kna deigen godt sammen og la den heve i 45 minutter, eller til dobbel størrelse.
Kjevle deigen ut til ca 40x50 cm. Smør på pizzasausen, strø på paprika, vårløk og den strimlede Danske Spekepølsen, ha på ost og oregano. Rull sammen. Kutt i ca 2,5-3 cm tykke skiver.
Legg på brett, strø på litt ekstra Dansk Spekepølse og revet ost på hver, etterheve i ca 20 minutter.
Stekes i varm ovn på 225 grader i ca 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

Dansk Spekepølse
Dansk spekepølse er en dansk tradisjonell krydret spekepølse som gjenkjennes med en god smak og litt tykkere skiver. Spekepølsen er produsert med norsk kjøtt, tørket og røkt.
Norsk kjøtt: Kjøttet kommer fra dyr som er født, oppdrettet og slaktet i Norge, men produktet er produsert og fremstilt i Danmark.