Frikadellermed poteter og kålstuing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Frikadellermed poteter og kålstuing

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pakker Tulip frikadeller
  • 400-600 gram poteter
  • 4 dl brun saus
  • 1 stk kålhode
  • 2 ts salt
  • 4 ss smør
  • 4 ss mel
  • 4 dl kraft fra den kokte kålen
  • 2 dl fløte
  • muskat
  • salt og pepper
  • tyttebærsyltetøy
Print oppskrift

Frikadeller er en klassisk dansk mattradisjon. Prøv denne typiske "norske" oppskriften med kålstuing og kokte poteter. 

Her møtes Danmark og Norge på sitt beste.

Vel bekomme 


Fremgangsmåte

Start med å koke poteter.

Kålstuing:

Del kålen i terninger og kok den i vann med salt, ca 15 minutter. Ta vare på vannet når den er ferdig.

Smelt smør i en kjele og tilsett mel, spe med kokekraften fra kålen og fløten til du får en tykk, hvit saus. La den koke i minst 5 minutter, ha deretter oppi kål og smak til med salt, pepper og muskat.

Brun saus:

Brun smør og mel til en brun jevning, spe med kjøttkraft og litt fløte, smak til med salt og pepper.

Frikadeller:

Ha godt med smør i en stekepanne. Stek Tulip Frikadeller til de er gjennomvarme, eller ha de oppi den brune sausen og la de trekke i 5-6 minutter.


Tips og triks

Ønsker du å gjøre retten enklere kan du fint bruke ferdigkokte poteter og ferdiglaget kålstuing. Da behøver du kun å lage saus og varme frikadellene. 

Tulip Frikadeller

Frikadeller

Så godt som hjemmelaget

Tulipfrikadeller er så godt som hjemmelaget!

Vi har nøye valgt ut råvarene og rørt dem til en velsmakende frikadelle-farse, deretter er frikadellene pannestekt slik at de får en god stekeskorpe. Med norsk kjøtt har vi tilberedt ferdigstekte frikadeller du enkelt kan varme og få et velsmakende måltid til lunsj, middag eller kanskje til matpakken.

Vel bekomme!

Se produkt