

Røstipoteter med Tørrsaltet ternet Baconstekte grønnsaker og kylling
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pakker Tulip Tørrsaltet ternet Bacon
- 300 g poteter
- 400 g kyllingfilet
- 200 g rosenkål
- 1 gul paprika
- 100 g sopp
- 1 løk
- 1 hvitløk
- 0,5 chili
- 2 egg
- Cayennepepper
- Salt og Pepper
Fremgangsmåte
KYLLING:
Krydre kyllingfileten med salt, pepper og cayennepepper. Brun fileten i en stekepanne med litt olje.
Kyllingen stekes ferdig i en forvarmet ovn på 200 C i ca 20 minutter. La de hvile i 7-8 minutter før servering.
RØSTIPOTETER:
Skrell og riv potetene på et rivjern. Klem bort så mye væske du klarer.
Bland potetene med to egg og to pakker Tørrsaltet ternet bacon, krydres med salt og pepper.
Bruk en skje eller hendene til å forme potetene til små kaker. Stek de sprø med litt olje i en stekepanne.
GRØNNSAKER:
Kutt opp rosenkålen, paprika, sopp og løken. Finhakk chili og hvitløk.
Start med å steke rosenkålen i olje. Etter litt tilsett sopp, løk og paprika og bland det godt sammen.
Ha oppi chili og hvitløk, smakes til med salt og pepper. Stekes til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Tips og triks
Du kan selvsagt bruke Tulip Ternet Bacon eller Tulip Skivet Bacon i denne oppskriften. Hvis du ønsker å bruke Tulip Skivet Bacon anbefaler vi å dele baconet opp i strimler.