Poteter innpakket i bacon med cheddarost og crème fraîche fyll

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Poteter innpakket i bacon med cheddarost og crème fraîche fyll

  • 1 t 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

SERVIERING
  • 4 ss crème fraîche
SERVIRING
  • Purre/vårløk
Print oppskrift

Fremgangsmåte

Skrubb og vask potetene og prikk hull i potetene med en kniv. Pakk potetene inn i folie og bak dem i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min.

Hakk vårløk og bland det med 150 g cheddarost og fløteost til en sammenhengende masse.

Ta potetene ut av ovnen og la dem kjøle litt. Fjern folien og skjær toppen og bunnen av potetene så de kan stå selv. Gjør de fire potetene hule med en skje – og pass på å ikke komme for langt ut mot skallet. Det skal være godt med potet igjen.

Krydre potetene innvendig med litt salt og pepper og tilsett ostefyllet i potetene. Pakk tre skiver bacon rundt hver potet – bruk evt. tannpirker til å holde baconet fast – og bak videre i ovnen, nå stående, i ca. 30 min ved 170 °C.

Ta potetene ut av ovnen, drys med den resterende cheddarost på hver potet og bak dem ferdige i ca. 15 min.

Topp retten med litt crème fraîche og hakket purre/vårløk.

Produkter