Pastasalat med bacon og pesto

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pastasalat med bacon og pesto

  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g fullkornspasta
  • 4 ss grønn pesto
  • 100 g cherrytomater
  • 100 g frosne edamamebønner uden bælg
  • 30 g ruccola
  • 20 g pinjekjerner
  • 125 g Tulip Bacon i skiver, rå
Print oppskrift

Pastasalat med bacon og pesto er en perfekt rett for hele familien. De fleste barn elsker pastaskruene, og de sprø baconskivene som gir ekstra smak til retten. Pastasalaten kan lages noen timer i forveien, og den er ideell som gjestemat, utemat eller om du skal ha deg litt mat på turen. Nyt pastasalaten med bacon på piknik med familien, server den ute i hagen når du lager mat på bålet eller grillen, eller spis den på vei til hytta. Oppbevar de sprø baconskivene og pinjekjernene i en egen beholder og dryss på som topping rett før servering for best resultat.

 


Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisningen på pakken.

Halver cherrytomater.

Skyll frosne edamamebønner i vann til de er tint.

Sil ut pastavannet og la pastaen avkjøles.

Sett ovnen på 200 °C varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir og legg baconskivene oppå.

Stek baconet i den forvarmede ovnen i ca. 8-12 minutter avhengig av hvor kraftig ovnen din er. Baconet skal være helt sprøtt.

Ta baconet ut av ovnen og la det avkjøles.

Skjær baconet i mindre biter.

Bland den avkjølte pastaen med pesto, cherrytomater, edamamebønner og ruccola. Hvis den er litt for tørr, tilsett litt mer pesto.

Varm opp en tørr panne.

Tilsett pinjekjerner til pannen. La dem riste i 4-5 minutter til de får farge.

Til slutt fordel bacon og pinjekjerner over pastasalaten.

Server umiddelbart eller avkjøl fram til servering. 

Produkter