

Laksefilet med fylt savoykålog sprøstekt bacon
- 1 t 15 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 stk Laksefilet
- Nøytral olje
- ½ Sitron
- 200 g Potetmos
- 4 Store blader av savoykål
- 4 ss Ristede pinjekjerner
- 100 g Ferske tyttebær
- 1 pakke Tulip ternet bacon, sprøstekt
- 2 ss Persille, hakket
- 150 g Rosenkål
- 1 ss Smør
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
Stek laksen på begge sider i litt nøytral olje i en varm panne.
Krydre med salt og pepper og klem sitronen over laksen.
Forvarm ovnen til 200 ° C.
Legg laksen på et stekebrett, la det være plass til savoykålen, vent med å sette inn i ovnen.
Blancher kålbladene i kokende vann i 20 sekunder og legg på et kjøkkenhåndkle.
Press hvert av bladene og fyll bladene med potetmos, krydret etter ønske.
Lukk savoykålbladet og snu det opp ned. Pensle pakkene med litt olje og legg dem på brettet med laksen.
Sprøstek baconet, ha i en bolle med pinjekjerner, tyttebær og persille. Bland godt.
Stek laks og savoikålpakker i ovnen i ca 5 minutter. I mellomtiden kan du steke rosenkålen i smøret og krydre med salt og pepper.
Ordne laks og savokål på tallerkener og legg over baconblandingen, og rosenkålen.
Server og nyt.
Tips og triks
I denne oppskriften kan du helt fint bruke Tulip tørrsaltet bacon