Asiatisk inspirert ribbemed baconflette

(5 vurderinger) Min vurdering: 0

Asiatisk inspirert ribbemed baconflette

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1,3 kg tynnribbe
  • 10 skiver Tulip Skivet Bacon
  • 1 pk rosenkål
  • Salt & pepper
  • Koriander (frisk)
Marinade
  • 2 dl cola
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 stk chili
  • 4 stk stjerneanis
  • 1 stk lime
  • 4 ss soya

Fremgangsmåte

Skjær av svoren på ribben, lag marinaden og la kjøttet trekke i 3 timer. Vend noen ganger underveis.

Stek ribben ved 180 °C i ca. én time (ta gjerne med litt av marinaden i formen mens kjøttet stekes).

Legg baconfletten (se video ‘Baconflette’) på ribben det siste kvarteret av steketiden.

Smak til med salt og pepper.

Rasp rosenkål, stek i en god porsjon smør og server sammen med ribben.


Tips og triks

Bruk steketermometer.

Stek ribben til den har en kjernetemperatur på 70 °C, legg på baconfletten og stek til baconet er sprøtt (kjernetemperatur ca. 75 °C).

Baconflette:

e-g7c5ky1-o

Produkter