Lutefisk med Tulip Bacon ternet

Lutefisk med Tulip Bacon ternet

  • 1 t 15 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 ss Havsalt
  • 2 Kg Lutefisk
  • 1 ts. Sort pepper
  • 140 g Ternet bacon
  • 2 ss Rapsolje
  • 2 ss Smør, saltet
  • 300 g Grønne erter
  • 2 ss Smør, saltet
  • 1 ts. Havsalt
  • 0,5 ts. Hele pepperkorn
  • 600 g Mandelpotet

Fremgangsmåte

Salt lutefisken og la den stå i minst 20 minutter, jo lenger fisken står jo fastere blir den.

Skyll fisken og legg den på et stekebrett, ha på grovmalt pepper. Dekk formen med folie og sett inn i varm ovn, ca 200 °C. Stekes i 35-40 minutter.

Til ertepureen kokes det opp 1.5 liter vann, når det fosskoker haes frosne erter oppi, kok opp og sil av vannet. Mos erter med en stavmikser, smak til med smør og salt.

Stek Tulip bacon i en varm panne med litt olje, ønskes mere fett, ha i litt smør helt på slutten.

Legg opp på varme tallerkner og server med kokte poteter.

Produkter